2011. február 12., szombat

Innen üzenem minden "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" Facebook csoport (továbbiakban EMS) tagnak, hogy nem saját jószántamból fosztom meg őket a társaságomtól, hanem Fölkel Róbert jóvoltából, akinek ma délelőtt sikerült átlépnem az ingerküszöbét.

Tulajdonképpen nem is bánom, mert mint már leírtam korábban, innen látszik, hogy valójában "ők" ugyanúgy szükségesnek tartanak bizonyos kereteket, amelyen belül a kommunikációnak zajlania kellene. Ezt most oldaltól függetlenül értem, ha úgy tetszik meta-politikai értelemben. A közösség megbízza a többség által választott vezetőit a döntések meghozatalával, amelyekbe beletartozik a hazugságok, a manipuláció vagy -az én esetemben- a közösségellenes felforgató tevékenység :) féken tartása is. Tiszta sor, hogy az EMS-ben én az ő szempontjukból felforgató voltam, és örülök, hogy az ő szintjükön/a mi szintünkön, azaz a netes közélet szintjén ugyanazok a józan ész által vezérelt mechanizmusok működnek, mint az országos politika és a törvényhozás szintjén.

Ezek után csak az a kérdés marad, hogy ha nyilvánvalóan nem a médiatörvény piszkálja a csőrüket, akkor mi a motivációjuk ? Szimplán Orbán-gyűlölet ? Vagy a mozgalmi múltból, neveltetésből, vagy éppen a hajdani ávós nagypapa térdén üldögélve hallgatott példabeszédek felrémlő foszlányai által indukált zsigeri nemzetellenesség ?

Persze ők kapásból lehülyéznek mindenkit, aki nem ért egyet velük, miközben a másképp gondolkodás szabadságának fontosságát hirdetik.

Ezt majd valaki bemásolhatná az EMS-be, akit még nem tiltottak ki.

Előre is köszi,
Bálna Borjú

2 megjegyzés:

  1. "Ember?"!
    Elment a józan esze! Ki beszél itt egyáltalán arról, hogy másnak nem lehet más véleménye. Azért még nem kell fújjolni, ha az nem vág egybe azzal, amit hallani szeretne. Hol van itt a hazafiság, hol van itt az összetartás? Elgondolkodott azon, hogy hova vezet ez az esztelen acsarkodása! Nyugodjon már meg! Most nem ilyen "hősökre" van szükség! Ha egyáltalán kíváncsi a véleményemre, akkor - mert ez lehet, hogy kicsit mássabb, mint az Öné -,okulva a múlt hibáin ne hagyjuk, hogy megint csapdába essünk.
    Nem ékeszoló szavakra, sokkal inkább kézzel fogható - ha nem is mindenkiét, de a zöm érdekeit figyelembe vevő - tettekre van szükség.
    Részemről ezt ajánlom (melegen) a figyelmébe!

    VálaszTörlés
  2. @Zoltan : ez most plágium lesz, de ennél jobban nem tudom kifejezni a véleményemet erről az egészről, amit a liberál-komcsi kriminál-lúzerek frusztrációjából táplálkozó álcivil hepciáskodásotokról gondolok :

    "Elgondolkodott azon, hogy hova vezet ez az esztelen acsarkodása! Nyugodjon már meg! Most nem ilyen "hősökre" van szükség! Ha egyáltalán kíváncsi a véleményemre, akkor - mert ez lehet, hogy kicsit mássabb, mint az Öné -,okulva a múlt hibáin ne hagyjuk, hogy megint csapdába essünk.
    Nem ékeszoló szavakra, sokkal inkább kézzel fogható - ha nem is mindenkiét, de a zöm érdekeit figyelembe vevő - tettekre van szükség.
    Részemről ezt ajánlom (melegen) a figyelmébe!
    "

    VálaszTörlés